Blowerdoor-test

Blowerdoor-test

Bekijk nu zijn gloednieuwe website!

Home

Onze blowerdoor-tests worden uitgevoerd in samenwerking met BD-Energy.

Blowerdoor testBD Energy voert blowerdoor testen uit op nieuwbouw en verbouwprojecten. Het doel van de blowerdoortest is de luchtdichtheid van het gebouw te meten en luchtlekken op te sporen. Een blowerdoormeting zal een positief effect hebben op uw e-peil waardoor u in veel gevallen de kost van de meting door middel van subsidies kan terugverdienen.

Het belang van luchtdicht bouwen is niet te onderschatten. De E-peileis is gevoelig verstrengd en de vraag naar energiebesparing enerzijds en comfort anderzijds stijgt. Om aan die E-peileis te voldoen is het niet meer voldoende om enkel een dikke isolatielaag aan te brengen. In goed geïsoleerde gebouwen gaat immers tot 60% van de warmte verloren door luchtlekken. Luchtdicht bouwen is dus aangewezen.

Er zijn veel vooroordelen over passief en luchtdicht bouwen en er gaan verhalen de ronde van luchtdichte gebouwen met ongezonde leefomstandigheden door slechte verluchting, maar onbekend is onbemind en als uw ventilatie goed gedimensioneerd, uitgebalanceerd en onderhouden is, hoeft u zich geen zorgen te maken. Integendeel, uw comfort zal er gevoelig door toenemen.